Proeverij ciders Wijndomein De Ranker

We verwelkomen vanavond Wijndomein De Ranker, uitgebaat door Anna Umbria en Kurt Meers, die ook al jaren lid zijn van onze gilde. Ongeveer 2 jaar geleden rees het idee om een wijngaard te beginnen.

Ondertussen zijn een 1000-tal ranken aangeplant en wachten ze geduldig tot deze vruchten geven. Het vraagt namelijk een aantal jaren tijd om de rank goed te vormen en sterk te maken.
Kurt en Anna kozen ervoor om ondertussen cider te gaan produceren. Ze zijn er immers van overtuigd dat ze met lokale appels ook een lekker product kunnen aanbieden. Hiermee zijn ze aan de slag gegaan in afwachting van hun eigen druiven. Zo experimenteerden ze met verschillende soorten eik en hop in de cider om een extra dimensie toe te voegen.
 
We konden 5 ciders proeven:
Ciders met rijping op Amerikaanse eik en Franse eik en 3 ciders die een lagering met hop (dryhopping) hebben genoten waarvan er 1 zelfs een tripel hop is.
 
Kurt Meers: ‘Momenteel loopt bij wijndomein De Ranker ook een experiment met 6 verschillende gistsoorten om te kijken wat de invloed is op onze ciders. Ook is onze wijnmakerij volop in opbouw om dit najaar de ciders te gaan produceren.’
We wensen Kurt en Anna via deze weg alvast veel succes met hun ciders en wijnen!
Tags: No tags

Comments are closed.